22-02-2019

На Рівненщині голови ОТГ підписали звернення щодо підтримки реформи місцевого самоврядування

Подальше проведення реформи децентралізації і підсилення органів місцевого самоврядування є метою Президента України та Уряду. 

Про це заявив Віце-перем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на нараді у Рівному за участі голови обласної ради Олександра Данильчука, його першого заступника Сергія Свисталюка, голови ОДА Олексія Муляренка, голів ОТГ, керівників закладів охорони здоров’я та голів РДА.

За його словами, регіональний розвиток і вирівнювання можливостей територій – пріоритет розвитку України на найближчі 5 років.

«Створені об’єднані територіальні громади отримали кошти і насамперед можливості. Тому першочергове завдання – крок за кроком покращувати якість життя людей», - зазначив урядовець.

Він зауважив, що в Україні 33% - сільського населення, тому дуже важливо розвивати ці території. А саме впроваджувати в районах: первинну сільську медичну допомогу, Новий освітній простір, а також сервісні центри надання адміністративних послуг.

В свою чергу, голови об’єднаних територіальних громад наголосили на важливості реформи місцевого самоврядування. Зокрема, 31 голова ОТГ підписали звернення щодо підтримки реформ ініційованих Президентом України Петром Порошенко.

«Децентралізація дала абсолютно нові можливості для кожної громади та й нашої країни в цілому. Вперше наші громади отримали повноваження та фінансовий ресурс. Ми стали самостійними у прийнятті рішення. Проте найголовніше – це те, що наші люди поступово відчувають якісні зміни у своєму житті. У селах та містах ремонтуються дороги, будуються дитячі садочки, школи, лікарні та амбулаторії, освітлюються вулиці. Усе це – результат децентралізації.