14-03-2024

Інфекційну лікарню планують створити на Рівненщині

Вона має запрацювати на базі комунального підприємства обласної ради «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр». Напередодні це питання опрацювали члени постійної комісії облради з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства під головуванням Юрія Білика. 

Зі зверненням розглянути це питання до обласної ради звернувся департамент цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА.

Як пояснив директор департаменту Олег Вівсянник, потреба створення обласної інфекційної лікарні є частиною Плану розвитку Рівненського госпітального округу на період до 2025 року. До того ж, Рівненщина - єдина область в Україні, де немає медичного підприємства такого профілю. 

Крім того, поява інфекційної лікарні дозволить розширити спект послуг щодо подолання інфекційних хвороб на Рівненщині. При цьому, що важливо, тубекульозний напрям збережуть, а функціонал фтизіопульмонологічного центру розширять. Відтак Рівненщина матиме лікувально-профілактичний заклад обласного підпорядкування на випадок реагування на виникнення надзвичайних ситуацій, в тому числі інфекційної загрози, - зауважують в департаменті. 

Зі свого боку, члени комісії звернули увагу на дотримання процедури створення такої лікарні на базі існуючого медпідприємства, а також обговорили фінансову сторону питання. 

У підсумку, комісія підтримала ініціативу департаменту ОДА, врахувавши зауваження депутатів, та рекомендувала голові обласної ради винести це питання на розгляд сесії.  

Загалом на засіданні комісії розглянули 24 питання порядку денного, більшість яких стосувались погодження звітів керівників обласних медпідприємств про виконання фінансових планів за 2023 рік.