18-10-2023

На Рівненщині запускають новий адмінсервіс «Ветеран»

Він запрацює на базі Центрів надання адміністративних послуг в громадах області і діятиме за принципом єдиного війна. 

Послуги нового сервісу адресовані передусім ветеранам війни, а також членам їх родин, родинам загиблих військовослужбовців. 

Головна концепція проєкту - щоб в одному місці наші ветерани та їхні рідні швидко та фахово отримували відповіді на свої звернення, подавши заяву та відповідні документи. 

Тому до роботи сервісу на базі ЦНАПів залучили різні служби. Окрім органів влади, це регіональні підрозділи Пенсійного фонду, Держгеокадастру, Служби зайнятості, різних соціальних служб тощо. 

Для якісної координації роботи сьогодні був підписаний Меморандум між представниками Міністерства у справах ветеранів, обласною радою, обласною та районними військовими адміністраціями, очільниками тергромад.

Наразі сервіс вже діє на базі ЦНАПів в Рівному та Гощі. Найближчим часом він запрацює ще в п'ятьох громадах: Радивилові, Дубно, Березному, Здолбунові та Корці. За рік такі послуги мають запрацювати в усій області. 

Матеріально-технічну допомогу в реалізації адмінсервісу громадам надає ПРООН. Окрім навчання фахівців працювати з відповідними категоріями осіб, партнери забезпечили 33 ЦНАПи Рівненщини планшетами зі спеціальним програмним забезпеченням.

- Дуже важливо, щоб наші ветерани та їхні родини в кожній без винятку громаді відчули, що їм вдячні і що про них турбуються. Тому переконаний, що підписаний нами сьогодні Меморандум станє дієвим документом, який скоординує роботу всіх відповідних служб та сервісів, щоб наші Захисники та Захисниці та їхні родини, щоразу звертаючись за тією чи іншою послугою, відчували, що вони потрібні, - наголосив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.