14-12-2022

На Рівненщині закуповують генератори для лікувальних закладів

За рахунок коштів обласного бюджету було закуплено два генератори потужністю 60 кВТ. Питання про передачу їх на баланс комунальним некомерційним підприємствам закладів охорони здоров’я сьогодні розглянули на комісії з економічних питань та комунальної власності (голова комісії Андрій Пехотін).

Зокрема, ці генератори мають бути у власності КНП «Рокитнівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» та КНП «Березнівська центральна міська лікарня».

Як пояснив директор департаменту цивільного захисту населення та охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Вівсянник, генератори передаються на ці підприємства для того, щоб забезпечити надання безперебійної медичної допомоги для населення області.

- Ми допомагаємо всім лікарням області, але в першу чергу розглядали ті об’єкти, де вони критично необхідні, - додав Олег Вівсянник.

Члени комісії погодили це питання та рекомендували голові обласної ради винести його на розгляд чергової сесії.

Також Олег Вівсянник розповів депутатам, що найближчим часом мають придбати ще 30 генераторів для лікувальних закладів області на загальну суму 2,7 млн грн. Наразі завершується процедура державних закупівель.