28-12-2020

На Рівненщині закуповуватимуть холодильне обладнання для зберігання вакцин проти COVID-19

Придбання засобів індивідуального захисту для медпрацівників та забезпечення медзакладів холодильним обладнанням для зберігання вакцин – ці та інші заходи передбачає Обласна програма запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області коронавірусу COVID-19 на 2021 рік.

Мета програми - зменшити темпи поширення COVID-19 та забезпечити якісну медичну допомогу хворим. Загалом на її реалізацію передбачено спрямувати 26,9 млн. грн. Зокрема на забезпечення медичних працівників засобами  індивідуального захисту буде спрямовано 6 млн. грн. з обласного та місцевих бюджетів, а також з інших джерел. Ще 2 млн. грн. буде виділено на забезпечення розчинами для дезінфекції.

На проведення обстеження громадян програмою передбачено 15,5 млн. грн. З них 10,5 млн грн спрямують на придбання тест-систем для діагностики коронавірусу, 5 млн. грн. – на закупівлю лабораторного обладнання для діагностики на COVID-19.

Готуватимуться в медзакладах області і до проведення впровадження вакцинації населення проти COVID-19. На забезпечення холодильним та іншим обладнанням, яке дасть змогу забезпечити правильне зберігання вакцини, буде спрямовано 3 млн. грн.

Нагадаємо, на сьогодні в області медичну допомогу хворим на коронавірус надають 15 закладів охорони здоров’я першої черги.