19-04-2023

На Рівненщині з робочим візитом перебуває делегації Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща

Голова Сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства Бернадета Гордеюк та віцемаршалек воєводства Мирон Сич сьогодні перебувають на Рівненщині з робочим візитом. Поляки представляють партнерський для Рівненщини регіон, з яким наша область має давні міцні взаємини. Рівненщина та Вармінсько-Мазурське воєводство 20 років тісно співпрацюють як на обласному рівні, так і на рівні тергромад. Реалізовано не один спільний проєкт в галузі культури, туризму, медицини та щодо розвитку місцевого самоврядування.

Від початку війни – це перший візит представників дружнього регіону. На Рівненщині польські колеги ознайомилися з роботою Республіканського центру лікування та реабілітації наслідків нейротравми, який працює базі комунального підприємства обласної ради «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни».

Поспілкувалися з нашими військовими, дізналися, як проходить процес відновлення бійців після отриманих поранень. Обговорили можливості реалізації спільних програм з реабілітації захисників.

У Рівному представник польської делегації Мирон Сич побував у Центрі управління в надзвичайних ситуаціях Головного управління ДСНС України в Рівненській області. Наші рятівники розповіли про те, як допомагають колегам з прифронтових та деокупованих областей долати тяжкі наслідки ворожих обстрілів.

Пригадали і 14 березня 2022 року, коли дві рашиські ракети влучили в радіопередавальну станцію в с.Антопіль, забравши життя 21 нацгвардійця. В рамках візиту планують відвідати цей об’єкт.

А вже 20 квітня польські колеги спільно з головою обласної ради Андрієм Караушем та начальником обласної військової адміністрації Віталієм Ковалем візьмуть участь в засіданні Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.