28-10-2021

На Рівненщині вшанували пам'ять борців з нацизмом

Сьогодні минає 77-ма річниця з дня визволення України від нацизму у Другій світовій війні. З цієї нагоди голова обласної ради Сергій Кондрачук поклав квіти до пам’ятника Степанові Бандери у Здолбунові.

- Степан Бандера є символом боротьби українського народу проти всіх окупантів, котрі прагнули й прагнуть загарбати Україну.  Сам він від початку 1942 року до серпня 1944 року перебував у концтаборі Заксенгаузен.  А підрозділи УПА,  як свідчить Український інститут національної пам’яті, провели майже 2,5 тисячі антинацистських акцій, у яких загинуло до 18 тисяч нацистів, їхніх союзників та колаборантів, - зазначив Сергій Кондрачук.

Згодом Сергій Кондрачук разом з міським головою Рівного Олександром Третяком, заступниками голови облдержадміністрації Сергієм Подоліним та Людмилою Шатковською, а також з головою ради Рівненської  обласної організації ветеранів Іваном Боровиком  поклали квіти до військового меморіалу кладовища «Дубенське». На кладовищі поховано близько тисячі бійців, котрі загинули у боях з нацистами.

Пам'ять усіх загиблих від нацизму вшанували Хвилиною мовчання.