15-09-2021

На Рівненщині вперше вручатимуть відзнаку «Відмінник освіти»

Обласна відзнака «Відмінник освіти Рівненщини»  - це нова нагорода для кращих освітян, яку в області вручатимуть вперше.

10 кращих педагогів Рівненщини отримають грошові премії у розмірі п’яти посадових окладів учителя вищої категорії, - а це майже 35 тис. грн. кожна. 

А відзнаку «Відмінник освіти Рівненщини» вручать шістьом освітянам в різних номінаціях: дошкільна, загальна середня, позашкільна, професійна, фахова передвища та вища освіта.

Переможців визначатиме спеціальна конкурсна комісія, засідання якої відбулося напередодні. Рівненську обласну раду на комісії представляють перший заступник голови Сергій Свисталюк та голова постійної комісії з питань гуманітарної політики, ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній.

Сергій Свисталюк

Алла Черній

Наразі триває прийом пропозицій щодо претендентів на ці нагороди.

- Важливо, щоб територіальні громади також активно долучилися і подавали своїх претендентів на ці високі нагороди. Це це лише вияв поваги до вчителя,  - це підвищення престижу професії педагога серед дітей та батьків конкретної ТГ, - вважає Сергій Свисталюк. 

Сама ж церемонія нагородження відбудеться до Дня вчителя, який в Україні святкують в першу неділю жовтня.

До слова, кращих педагогів Рівненщини досі відзначали в рамках конкурсу «Вчитель року». Нова відзнака «Відмінник освіти Рівненщини» дасть можливість щороку нагороджувати ще більше фахових вчителів, викладачів, вихователів та управлінців галузі освіти.