19-11-2021

На Рівненщині визначили переможців обласного етапу Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя»

Через карантинні обмеження обласний відбірковий етап фестивалю відбувся в режимі онлайн. Півсотня учасників з різних куточків Рівненщини представили свої фото- та відеороботи на розсуд журі. До його складу увійшли спеціалісти комунального закладу обласної ради «Рівненський обласний центр народної творчості» та фахівці відділу соціального обслуговування населення департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Цьогоріч у фестивалі взяли участь хореографічні колективи, вокальні дуети, солісти-вокалісти, читці, виконавці авторської поезії, народні умільці, театральний колектив Рівненського учбово-виробничого підприємства УТОС.

Це, зокрема, КЗ «Клеванська спеціальна ЗОШ-інтернат №1 І-ІІІ ступенів», КЗ «Острозька спеціальна ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів», літературно-мистецького клубу «Крок» центру інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату (м.Рівне).

Тож за підсумками засіданнями журі визначили кращих учасників для участі в Гала-концерті Всеукраїнського фестивалю осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя», який відбудеться у Києві.

Так в номінації «солісти-вокалісти» переміг Сергій Броновицький з Клеванської спецшколи №1 I-III ступенів.

В номінації «авторська поезія» переможницею стала Анастасія Гіль - вихованка Центру дозвілля департаменту культури, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради.

В номінації «театральне мистецтво» переміг колектив літературно-мистецького клубу «Крок» Рівненського міського центру комплексної реабілітації осіб та дітей з інвалідністю з порушенням опорно-рухового апарату «Крок» з інсценізація п’єси Михайла Старицького «За двома зайцями».

В номінації «жестова пісня» переміг дует Яни Березко та Владислава Саноцького - вихованців КЗ «Острозька спеціальна школа №1 I-III ступенів».

Визначили і кращих авторів в номінації «декоративно-прикладне та образотворче мистецтво». Це художник Палацу культури Сарненської міської ради Сергій Басюк та вихованка цього ж закладу Тетяна Мерзлякова, художник та вихованець Центру дозвілля департаменту культури, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради Богдан Павлусь, вихованка літературно-мистецького клубу «Крок» Рівненського міського центру комплексної реабілітації осіб та дітей з інвалідністю з порушенням опорно-рухового апарату «Крок» Марина Усенко.