30-12-2022

На Рівненщині визначили героїв спортивного 2022 року

Війна в Україні не завадила визначити переможців щорічного обласного конкурсу «Герої спортивного року». Спортсмени Рівненщини упродовж складного воєнного 2022 року гідно боролися на своєму фронті і здобували для області та держави високі нагороди. Кращих із кращих сьогодні відзначили під час урочистостей керівники області – голова обласної ради Андрій Карауш та голова обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Спортсмени, тренери, команди, спортивні благодійники – це неповний перелік нагороджених в різних номінаціях.

Так, «Найкращим спортсменом року» став майстер спорту України міжнародного класу з фрістайлу Володимир Кушнір, який виборов І місце у загальному заліку Кубку Європи з фрістайлу.

Титул «Найкращої спортсменки-2022» отримала Олена Циганкова – майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное. Серед досягнень Олени – «бронза» на чемпіонаті Європи серед молоді та 5 місце на чемпіонаті світу.

Кращим тренером року більшістю голосів визнали заслуженого тренера України з параканое, наставника Олени Циганкової Леоніда Камлочука, який також очолює Обласну школу вищої спортивної майстерності Рівненської обласної ради.

Його ж визнали переможцем в номінації «Спортивна слава Рівненщини».

Удруге поспіль чоловіча команда рівненського народного клубу «Верес» перемогла в номінації «Найкраща команда року». А голову наглядової ради ПАТ «Рівненський народний клуб «Верес» Івана Надеїна визнали «Меценатом спортивного року».

Спортивною сенсацією 2022-го стала майстер спорту України з легкої атлетики Ольга Машанєнкова, яка вперше у своїй спортивній кар’єрі виборола призове місце на міжнародних змаганнях, а саме «золото» на Європейському юнацькому Олімпійському фестивалі.

У номінації «Сильні духом» традиційно відзначають представників паралімпійського руху, вихованців регіонального центру «Інваспорт». За підсумками 2022 року кращою визнано Юлію Іваницьку - заслуженого майстра спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору, срібну призерку чемпіонату Європи та бронзову призерку чемпіонату світу.

У номінації «Разом із олімпійцями» відзначили заслуженого майстра спорту з сумо, бронзового призера Всесвітніх ігор з сумо Святослава Семикраса. Спортсмен також виборов друге місце на Кубку Європи та третє місце на чемпіонаті Європи з сумо.

«Народним вибором» 2022 року стала майстер спорту України міжнародного класу з кікбоксингу, бронзова призерка Всесвітніх ігор Аліна Мартинюк.

Під час урочистостей відзначили також людей, які допомагають нашим спортсменам гідно тренуватися та перемагати, а також прославляють їх на теренах область та України.

Тож в номінації «Найкращий спортивний організатор» переміг віце-президент громадської спілки «Асоціація спортивної боротьби Рівненської області» Петро Нагорний, який сьогодні захищає нас в лавах ЗСУ.

Спортивного журналіста телекомпанії ITV Media Group Вадима Мороза відзначили в номінації «Об’єктивність та компетентність».

Крім того, комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради визначив переможців окремої номінації «Кращий волонтер «Спорту для всіх».  У цій номінації нагороджують тих, хто власною позицією пропагує здоровий спосіб життя, активне дозвілля, залучає інших і організовує цікаві тематичні спортивні заходи.

- Ви всі переможці! Дякую вам від імені всього депутатського корпусу, що своєю щоденною працею примножуєте славу Рівненщини. Справді, ми хочемо, щоб в нас була Олімпійська перемога, і для цього ми через різні програми фінансово підтримуємо ваших тренерів, вас та спортивні школи і товариства. Вітаю всіх з Різдвом Христовим та прийдешнім Новим Роком, - наголосив голова обласної ради Андрій Карауш.