27-12-2022

На Рівненщині відзначили кращих спортсменів та тренерів з греко-римської боротьби

Сьогодні вперше відбулося спортивне свято 2022 року, яке присвятили кращим спортсменам та тренерам з греко-римської боротьби, вільної та жіночої боротьби в Рівненській області.

Привітали спортсменів зі здобутими нагородами голова обласної ради Андрій Карауш та голова ОВА Віталій Коваль.

- Дякую за вашу щоденну роботу, за вашу любов до килиму, за вашу любов до противника. Тому, що лише в боротьбі народжуються переможці. Від усіх жителів Рівненщини ви мусите нести славу області на всі спортивні майданчики. Адже для того, щоб ви займалися і перемагали пророблюється титанічна робота і на фронті, і в області, і вашими тренерами, батьками і вами безпосередньо. Пам’ятайте, що за вами стоять дуже багато людей, які у вас вірять. А зі свого боку ми будемо й надалі вас підтримувати, а ви завдячуйте нам перемогами. Вітаю з вашими досягненнями, і ви не маєте права зупинятися, ви маєте боротися, і боротися за нашу перемогу!, - звернувся Андрій Карауш.

Зауважимо, що близько рік тому виходячи з міжнародних норм та вимог спортсмени вирішили об’єднати в одну структуру греко-римської, вільної та жіночої боротьби. На сьогодні на Рівненщині 464 спортсмени займаються боротьбою вільною та 790 спортсменів займаються греко-римською боротьбою.  

Як розповів віце-президент Асоціації спортивної боротьби Рівненської області – з боротьби вільної Денис Кайда, цей рік приніс визнання нашим спортсменкам. У складі збірної вони здобули Кубок Світу. Зауважимо, що такий результат змогли показати лише три країни – Канада, Японія і Китай.

Також у 2022 році збірна команда області брала участь у чемпіонатах України, Кубку України та чемпіонаті Європи, де вибороли призові місця.

А спортсмени з греко-римської боротьби цьогоріч вибороли нагороди на Чемпіонатах Світу та Чемпіонатах України.