28-12-2023

На Рівненщини відзначили Героїв спортивного року

Це щорічний обласний конкурс з визначення та нагородження кращих спортсменів, тренерів та фахівців з усіх видів спорту. Переможців визначають у 12 номінаціях.

З завершенням спортивного року спортивну еліту області привітали голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш та в.о. голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Сергій Подолін.

- Ваші кубки, медалі та високі результати свідчать про те, що 2023-й спортивний рік для кожного з вас і для області був успішним. І за це вдячний кожному спортсмену особисто. А також дякую нашим Збройним силам України, які дають можливість українському спорту, незважаючи на умови війни, розвиватися і радувати результатами. Дякую і тим спортсменам, які відклали тренування і щодня виборюють перемогу на полі бою. Бажаю, щоб у 2024 році наш український прапор майорів на всіх наших територіях і на всіх спортивних п’єдесталах світу, - наголосив голова РОР Андрій Карауш.

Так, за підсумками 2023-го найкращим спортсменом року визнано майстра спорту України міжнародного класу, бронзового призера чемпіонату світу з фристайлу в командних змаганнях, срібного призера Кубка світу з фристайлу Дмитра КОТОВСЬКОГО.

Кращою спортсменкою року стала Анастасія НОВОСАД - заслужений майстер спорту України,  бронзова призерка чемпіонату світу з фристайлу в командних змаганнях та в особистому заліку.

В номінації «Найкращий тренер року» перемогла Лариса НОС – заслужений тренер України з фристайлу, яка тренує Дмитра Котовського та Володимира Кушніра. 

Найкращою командою року визнано чоловічу команду баскетбольного клубу «Рівне» за здобуте перше місце в чемпіонаті України Вищої ліги у 2023 році. У Суперлізі наші баскетболісти наразі четверті.

Відзначили й тих спортсменів, які вперше вибороли призові місця на міжнародних змаганнях. Переможцем номінації «Сенсація року» став майстер спорту України з плавання, бронзовий призер Європейського Юнацького Олімпійського фестивалю Антон ДЕНИСЕНКО.

Визначено і найкращого спортивного організатора - президента Рівненської обласної організації Федерації боксу України Володимира СОКОЛОВСЬКОГО.

Окрему номінацію присвячено представникам паралімпійського руху, вихованцям регіонального центру «Інваспорт». Цьогоріч переможницею в номінації «Сильні духом» визнано майстра спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з порушенням зору Анастасію ГАРНИК. Настя стала чемпіонкою Європи та чемпіонкою світу, виборола першість на Всесвітніх іграх та «золото» на Кубку світу.

У номінації «Спортивна слава Рівненщини» відзначають спортивних діячів, які мають визначні досягнення та зробили чималий внесок у розвиток спорту області та України. Цього року відзначено президента баскетбольного клубу «Рівне», майстра спорту України міжнародного класу з баскетболу Сергія ЛІЩУКА. Він також очолює комунальний заклад обласної ради «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву».

У номінації «Разом із олімпійцями» кращим визнано Олега ЖОХА – заслуженого майстра спорту з армспорту, десятиразового чемпіона світу та чемпіона Європи.

Меценатом спортивного року став приватний підприємець Володимир КОВАЛЕЦЬ.  

У номінації «Народний вибір» переміг Тимур САМЕДОВ – майстер спорту України з сумо та комбат дзю-дзюцу, срібний призер  чемпіонату Європи з сумо серед молоді, двічі срібний призер на чемпіонаті Європи з пляжної боротьби серед юніорів, срібний та бронзовий призер на чемпіонаті світу з комбат дзю-дзюцу.

Чоловіча команда футзального клубу «Кардинал-Рівне» стала кращою в номінації «Чесна гра». Футболісти є володарями Кубку України-2023, бронзовими призерами чемпіонату України 2023 року.

У номінації «Об’єктивність та компетентність» переможцем визнано Творчий колектив програми «Спортмікс» телеканалу ITV.

Крім того, під час урочистостей посвідчення Заслуженого тренера України з веслування на байдарках і каное вручили Леоніду КАМЛОЧУКУ – керівнику комунального закладу облради «Обласна школа вищої спортивної майстерності».