23-08-2024

На Рівненщині відзначають День Державного прапора України

Сьогодні в Україні відзначають День Державного прапора України. З цієї нагоди на майдані Просвіти у Рівному провели урочистості та підняли синьо-жовтий стяг нашої держави.

До дійства долучилися голова обласної ради Андрій Карауш, його заступники, депутати та виконавчий апарат обласної ради.

Вітаючи мешканців області, Андрій Карауш наголосив, що сьогодні від кожного з нас залежить доля України.

- Символічно, як сонце сьогодні освітлює національний стяг. Синьо-жовтий прапор є не лише символом нашої незалежності, а й відображенням духу української нації. Він уособлює боротьбу, віру й надію українців. Ми щиро вдячні нашим Збройним Силам за те, що маємо можливість бути тут і вшановувати один із головних символів незалежної держави. На жаль, протягом століть український стяг був окроплений кров’ю тих, хто віддав життя за Україну. Але незважаючи на всі втрати й біль, ми продовжуємо боротися за свою свободу, незалежність і мирне майбутнє наших дітей. Я хочу побажати кожному з нас якнайшвидшої ПЕРЕМОГИ. Підтримуймо одне одного і рухаймося вперед заради майбутнього рідної країни, - закликав Андрій Карауш. 

З находи свята керівники Рівненщини відзначили нагородами жителів області, які своєю працею роблять внесок у розбудову України. 

Почесними грамотами та подяками Рівненської обласної ради нагороджені: 

- Юліана Наумчук, - капітан, військовослужбовиця 4-го територіального вузла урядового зв'язку Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України;

- Михайло Бурбелюк, солдат в/ч 3055 Національної гвардії України;

- Андрій Решетнік, старший сержант, співробітник Служби судової охорони в області;

- Сергій Лазоришин, капрал поліції, інспектор взводу №1 роти №2 батальйону патрульної поліції з обслуговування Рівненського району.

Серед тих, кого відзначили, є також працівники управління "КОРД" ГУНП в області та Управління Служби безпеки України.

Цінний подарунок обласної ради – годинник отримав Андрій Пузюк, майор Служби цивільного захисту, начальник інженерної служби відділу реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС в області.