23-08-2023

На Рівненщині відзначають День Державного Прапора

Сьогодні в усій Україні відзначають День Державного Прапора України. З цієї нагоди на Майдані Просвіти відбулися урочистості та підняття державного прапора.

До дійства долучилися голова обласної ради Андрій Карауш, його заступники, депутати та виконавчий апарат обласної ради.

Вітаючи мешканців області Андрій Карауш наголосив, що сьогодні від кожного нашого вчинку залежить доля України завтра.

- Шановні земляки, вітаю вас з Днем державного прапора, символа духу і свободи нашої країни! Це символ вільних, нескорених українців. Символ наших предків і звершень. Минулих і сучасних перемог 32 років незалежності. Наш прапор майорить у кожному населеному пункті України. Піднімається над звільненими містами та селами. Майорить над площами та ратушами всього світу. На жаль, покриває домовини наших героїв. Свого часу, дисидент та державний діяч В’ячеслав Чорновіл сказав: «Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши». Впевнений, що дивлячись на полотнище прапора кожен українець, як громадянин великої країни, відчуває гордість за свою Батьківщину, за свій великий народ. Хай розум, воля і любов до рідного краю, згуртовують нас для здійснення великої мети – перемоги над агресором, процвітання соборної, вільної, неподільної і могутньої України, - сказав голова обласної ради.

В ході заходу керівники області відзначили нагородами обласної ради та облдержадміністрації жителів Рівненщини, які своєю працею роблять внесок у розбудову нашої держави.

Зокрема, цінним подарунком обласної ради Андрій Карауш нагородив начальника відділу Рівненської обласної прокуратури Ольгу Матвійчук та директора Новомильського закладу дошкільної освіти «Барвінок» Здолбунівської міської ради Вікторію Янко.

Також Почесні грамоти та пам’ятні знаки обласної ради отримали:

Начальник служби зв’язків з громадськістю 104 окремої бригади сил територіальної оборони Збройних Сил України Олександр  Миронюк;

Заступник директора комунального закладу «Рівненська обласна філармонія» Рівненської обласної ради Світлана Пишко;

Голова первинної профспілкової організації комунального підприємства «Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія  Семенюка» Рівненської обласної ради Лілія Спічак;

Лікар-офтальмолога приймально-діагностичного відділення комунального підприємства «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради Людмила Парфенюк;

Солдат військової частини А4808 Віталій Лисяк;  

Солдат військової частини 3055 Національної гвардії України Роман Мальков.

А заступник директора з наукової роботи КЗ «Державний історико культурний заповідник міста Острога» Андрій Брижук отримав Подяку обласної ради за вагомий особистий внесок у справу збереження культурної спадщини Рівненщини.