23-02-2023

На Рівненщині відкрили перше модульне містечко для переселенців

12 модульних будиночків встановили на території Радивилівської тергромади. В них зможуть розміститися більше 40 переселенців. Це люди, чиї домівки зруйнувала російська армія. На облаштування такого житла з бюджету Рівненщини виділили 11,3 млн грн.

Радивилівська громада стала першою в області, яка взялася реалізовувати цей пілотний проєкт. Під модульний житловий квартал виділили 0,7 га землі. Модульне містечко почали зводити в листопаді минулого року. За кошти з бюджету громади підвели інженерні мережі та провели благоустрій території.

Модульні будинки обладнанні всіма необхідними комунікаціями. Це повноцінне малогабаритне житло з санвузлом, функціональною кухнею, кімнатами для батьків та дітей. В будинках встановили побутову техніку та меблі.

За офіційною інформацією, Радивилівська тергромада – друга на Рівненщині за кількістю прийнятих ВПО у співвідношенні до місцевого населення. В модульному містечку житимуть переселенці, які офіційно працевлаштовані, також люди з інвалідністю та родини, в яких чоловіки є військовослужбовцями.

З умовами, в яких житимуть переселенці, ознайомилися голова обласної ради Андрій Карауш та голова обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Фото - пресслужби Рівненської ОВА