12-08-2024

На Рівненщині відкрили молодіжний простір для переселенців «Твоя територія»

Проєкт покликаний згуртувати молодь, зокрема з числа вимушених переселенців та створити майданчик для самовираження, спілкування, навчання та розвитку.

На відкриття простору  завітав заступник голови обласної ради Віталій Ундір.

Ідея створити такий простір у Рівному прийняла молодь Кремінської громади Луганської області. Як розповів координатор проєкту Іван Потапов, під час перебування на Рівненщині, виникла необхідність створити сучасний хаб для молоді, де б вона могла реалізовувати свої ініціативи. Проведене опитування підтвердило потребу в такому майданчику для єднання. За його словами, зараз у Рівному проживає понад 3 тисячі переселенців з Луганської області, з яких близько тисячі – молодь.

Нагадаємо, що Кремінська військова адміністрація релокувалась до Рівного у квітні 2022 року через постійні обстріли та окупацію міста. 

Спочатку адміністрація розміщувалась на вулиці Фабричній, де надавала допомогу луганчанам та переселенцям з інших областей. Пізніше переїхали на вулицю Кавказьку.

У новому просторі планують проводити тренінги, навчання, заходи для розвитку молодіжного підприємництва та проєктних навичок.

Адреса молодіжного простору «Твоя територія»: м.Рівне, вул.Кавказька, 9а.