11-10-2024

На Рівненщині відбувся Форум з розвитку меблевого кластеру

Дводенний захід об’єднав майже 60 представників меблевих підприємств Рівненської області, партнерів з ЄС, експертів з економічного розвитку та представників місцевої влади.

Учасники проаналізували проміжні результати проєкту «Інтернаціоналізація та зростання меблевих підприємств Рівненської області за рахунок виходу на польський ринок та можливості GPA». Також обговорили актуальні тенденції та виклики меблевої галузі.

- Захід такого формату - це гарна нагода для основних гравців ринку обмінятися досвідом і баченням майбутнього меблевої галузі. Для Рівненщини це особливо актуально. Адже виробництво меблів - одна з найпотужніших галузей нашого регіону. А якщо точніше – посідає перше місце у п’ятірці топ-галузей. І тенденції свідчать, що меблевий кластер лише набиратиме обертів, - зауважив заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір, який взяв участь у Форумі.

Нові партнерські зв'язки, розширення бізнес-контактів – це ще один плюс Форуму.

Під час панельних дискусій фахівці обмінялися думками щодо перспектив експорту української меблевої продукції, обговорили досвід Польщі та Румунії з виходу на нові ринки кластерів, а також інструменти підтримки експортерів.

В рамках Форуму відбувся візит учасників на підприємства меблевої галузі з виробництва деревостружкових матеріалів та виготовлення м’яких меблів.

Організаторами заходу є Експортний меблевий альянс Рівненщини за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» у співпраці з Агенцією регіонального розвитку Рівненщини.