07-06-2021

На Рівненщині відбудеться обласний етап патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Завтра, 8 червня, на Рівненщині стартує обласний етап дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної  гри «Сокіл» («Джура»). Гра проходитиме протягом п’яти днів на базі КЗ «Олександрійська спеціалізована мистецька школа-інтернат І-ІІІ ступенів», а також на Рівненському загальновійськовому полігоні.

Змагання і конкурси Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної  гри «Сокіл» («Джура») щороку відбуваються в три етапи: перший етап – районні (міські);  другий – обласні етапи; третій – Всеукраїнський. В обласних змаганнях цьогоріч братимуть участь 13 команд з територіальних громад області: 9 роїв старшої вікової групи та 4 рої середньої вікової групи. Очікується, що до обласного етапу гри загалом долучиться близько 300 учасників.

У межах змагань відбудуться комплексні командні ігри військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування.

Довідково: На загальнонаціональному рівні гра проводиться з 2009 року. У 2015 році її було включено до Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки.

Гасло гри «Сокіл» («Джура») – «В єдності – сила! В силі – перемога!». Клич: «Душу – Богові, життя – Україні, честь – собі!».