17-05-2024

На Рівненщині ветеранам проводитимуть безкоштовне протезування зубів

Відповідний контракт уклала Рівненська обласна стоматологічна поліклініка з Національною службою здоров’я України.

Отримати послуги із безкоштовного зубопротезування зможуть учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни та деякі категорії військовослужбовців. 

Скористатися цією програмою пацієнт може один раз протягом року. Вартість наданих медичних послуг, згідно з постановою уряду, не може перевищувати 14 984 гривні.

Щоб отримати послугу необхідно мати направлення лікаря-стоматолога; надати паспорт громадянина України, облікову картку платника податків, посвідчення УБД (або особи з інвалідністю внаслідок війни/посвідчення учасника війни та/або військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу) та написати заяву.

До пакету входять консультація, рентген, знеболення, виготовлення і встановлення зубних протезів.  Не передбачено, до прикладу, видалення зубів та лікування.

У стоматполіклініці зазначили, що доцільним було б прийняття окремих програм у громадах, щоб фінансувати саме лікування. Область свого часу у програмі таку допомогу прописала.

Цей пілотний проєкт триватиме в Україні до кінця 2024 року. За цей час можна буде зрозуміти, які зміни потрібні на наступний рік.

Нагадаємо, що НСЗУ підписала контракти на протезування зі Здолбунівською, Сарненською та Березнівською стоматполіклініками, на черзі - Рівненська міська.