09-06-2021

На Рівненщині триває національно-патріотична гра «Сокіл»(«Джура»)

Другий день на Рівненщині відбуваються заходи Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"). Сьогодні 80 юнаків та дівчат старшої групи на Рівненському загальновійськовому полігоні взяли участь у стрільбах. 

Напередодні ж відбулося урочисте відкриття гри. Від Рівненської обласної ради її учасників - а це 300 молодих людей - привітала Алла Черній, яка очолює постійну комісію з питань гуманітарної політики.

На базі КЗ «Олександрійська мистецька школа-інтернат I-III ступенів» Рівненської обласної ради намети розбили школярі з усієї Рівненщини. З гаслами – «В єдності – сила! В силі – перемога!» учні 16 закладів територіальних громад демонструватимуть знання українських військових традицій.

 

Гра "Сокіл" ("Джура") заснована на традиціях козацького кола, вільного народного віче і є добровільним об’єднанням дітей у рій, сотню та курінь для спільного виконання завдань.

Упродовж семи днів юнаки та дівчата змагатимуться в конкурсах та іграх, основне завдання яких –  фізичне та духовне виховання молоді на основі козацьких морально-світоглядних цінностей.

На загальнодержавному рівні "Сокіл" ("Джура") проводиться з 2009 року. А 2019-го набув чинності указ Президента України “Про Стратегію національно-патріотичного виховання”, після чого до цієї гри щороку долучається все більше учасників.  

Фото – управління освіти і науки РОДА