21-08-2024

На Рівненщині стартувала міжнародна конференція з радіаційної онкології в Україні

Сьогодні розпочала роботу ювілейна науково-практична конференція «Актуальні питання радіаційної онкології в Україні», присвячена 25-й річниці створення громадської організації «Українське Товариство Радіаційних Онкологів». Ця всеукраїнське об’єднання фахівців у галузі онкології,  одним з напрямом діяльності якого є ознайомлення наукової спільноти з актуальними проблемами й сучасними досягненнями в галузі радіаційної онкології.

Захід зібрав експертів та спеціалістів не лише України, а й делегатів з Австрії, Швейцарії, Великої Британії та США. Частина учасників беруть участь наживо, інші долучились онлайн.

Метою його проведення є підвищення професійного рівня радіаційних онкологів, обговорення актуальних проблем і новітніх досягнень у галузі радіаційної онкології, а також ознайомлення з новими методами радіологічної діагностики та лікування онкологічних захворювань.

Перший заступник голови обласної ради Микола Кучерук звернувся до присутніх з вітальним словом.

«Вітаю товариство радіаційних онкологів з ювілеєм. Ви не просто пройшли ці 25 років, а  працювали, розвивались та вдосконалювались. Сучасні досягнення медицини значно покращили прогнози для багатьох пацієнтів, і це надзвичайно важливо на тлі зростання кількості онкологічних захворювань в Україні. Ця конференція стане чудовою можливістю обговорити ключові напрямки подальшої роботи та ознайомитися з передовими досягненнями в лікуванні злоякісних утворень."

Протягом конференції будуть заслухані наукові доповіді щодо сучасного стану радіаційної онкології в Україні, технічного переоснащення закладів, а також інноваційних технологій променевої терапії, застосування хіміотерапії та паліативного лікування.

По завершенню всі учасники отримають сертифікати, затверджені Центром тестування при МОЗ України.