06-06-2024

На Рівненщині пройшов семінар з національно-патріотичного виховання молоді

У Рівному завершився дводенний семінар-практикум для педагогічних працівників закладів позашкільної освіти, організований Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді МОН України спільно з Рівненським інститутом післядипломної педагогічної освіти, комунальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» та Рівненською ОДА.

Тема заходу – «Формування національних і моральних цінностей здобувачів освіти в сучасних умовах».

Участь у навчаннях  взяли директори станцій юних натуралістів, керівники профільних структурних підрозділів об’єднаних закладів позашкільної освіти області. Рівненську обласну раду на заході представляв перший заступник голови РОР Микола Кучерук.

Реагуючи на виклики сьогодення, захід мав на меті обговорити та знайти шляхи вдосконалення виховного процесу в умовах воєнного та післявоєнного стану.

Протягом двох днів учасники вивчали ефективні форми та методи національно-патріотичного виховання молодого покоління, а також визначали стратегічні напрями забезпечення профільної еколого-натуралістичної та біологічної позашкільної освіти.

Перший день стажування включав екскурсію територією Центру національно-патріотичного виховання, майстер-класи, а також відвідування парку історичної реконструкції «Оствиця», який є успішним прикладом реалізації громадських ініціатив.

Наступного дня присутні обговорювали  інноваційні практики екологічної освіти та застосування штучного інтелекту в еколого-натуралістичних дослідженнях.