13-11-2020

На Рівненщині привітали працівників сільського господарства

15 листопада в Україні відзначатимуть День працівників сільського господарства. З цієї нагоди керівники Рівненщини привітали представників галузі АПК з професійним святом. З дотриманням карантинних норм та обмежень з аграріями області поспілкувалися перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк та заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко.  

Як повідомила директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Надія Переходько, сільськогосподарська галузь залишається однією з бюджетоутворюючих на Рівненщині, стабільно забезпечує робочі місця та демонструє приріст показників.

«Маємо велику надію, що завдяки ціновій політиці, яка є сьогодні у світі в галузі АПК, наші фермери завершать 2020 рік успішно»,  - висловила сподівання керівниця профільного департаменту.

Зі свого боку, перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк подякував аграріям за їхню працю і акцентував увагу на тому, що влада області і депутатський корпус облради зокрема, завжди йдуть на зустріч фермерам та товаровиробникам.

«На Рівненщині діє низка програм, які спрямовані на підтримку місцевих фермерів та розвиток агропромислового комплексу в цілому. До прикладу, ми здійснюємо часткове відшкодування відсотків за банківськими кредитами на розвиток малого та середнього бізнесу за рахунок обласного бюджету. І серед тих, хто отримає цю незначну, та все ж допомогу, є і наші сільгоспвиробники», - зауважив Сергій Свисталюк.

Керівники Рівненщини також вручили аграріям високі державні нагороди: Почесні грамоти обласної ради та облдержадміністрації, а також Дипломи Міністерства економіки України.

Варто зауважити, що сьогодні на Рівненщині діє Комплексна програма розвитку агропромислового комплексу на 2018-2022 роки, яка передбачає  підтримку молочного скотарства через фінансові дотації з обласного бюджету, має за мету сприяти розвитку органічного виробництва, підтримує сільськогосподарську дорадчу діяльність.

 

На Рівненщині діє обласна Програма підтримки фермерських господарств, Регіональна програма розвитку земельних відносин та Програма забезпечення області продовольчим зерном, які також мають впливати на позитивні зміни в агропромисловому комплексі й допомагати місцевим фермерам.