22-08-2023

На Рівненщині поліцейські офіцери громад отримали 14 службових авто «Renault Duster»

Ще у 2019 році на Рівненщині був запроваджений проєкт Національної поліції України «Поліцейський офіцер громади». Це правоохоронець, який не лише виконує свої посадові обов’язки, а в першу чергу є помічником у створенні безпечного простору для населення громади.

У рамках проєкту 97 поліцейських офіцерів громад несуть службу у 55 територіальних громадах.  Також зважаючи на теперішню ситуацію, з метою посилення заходів із національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії,  було зініційовано впровадження проєкту на території Сарненського та Вараського районів, які межують із республікою білорусь.

Крім того, відшукали можливість та висловили готовність співпраці у запровадженні безпекової ініціативи «Поліцейський офіцер громади» і керівництво Березнівської громади Рівненського району.

Голова обласної ради Андрій Карауш відзначив, що Рівненщина є передовою областю в Україні, яка завершить цей процес в повній мірі, і всі громади будуть мати представника влади на місцях в обличчі поліцейського офіцера громади.

- Шановні офіцери, ви – обличчя влади, ви ті, з ким люди будуть контактувати в першу чергу, і саме від вас залежить відношення ваших мешканців до влади. Цінуйте те, що вам довірила держава. Водночас запевняю, що місцеве самоврядування й надалі буде працювати та допомагати впроваджувати проєкти, щоб люди в громадах жили безпечно, - наголосив голова облради.

Для якісного та оперативного реагування на повідомлення громадян, поліцейські офіцери забезпечені 96 службовими автомобілями підвищеної прохідності «Renault Duster».

 Сьогодні голова обласної ради Андрій Карауш разом з головою ОВА Віталієм Ковалем вручили ще 14 громадам та поліцейським офіцерам громади ключі від службових автомобілів, зокрема:

- Голові Антонівської територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади;

- Голові Березівської територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади;

- Голові Володимирецької територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади;

- Голові Дубровицької територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади;

- Голові Зарічненської територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади;

- Голові Каноницької територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади;

- Голові Локницької територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади;

- Голові Полицької територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади;

- Голові Рафалівська територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади. 

- Голові Рокитнівської територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади.

- Голові Сарненської територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади;

- Голові Старосільської територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади;

- Голові Степанської територіальної громади та поліцейському офіцеру цієї ж громади.

Крім того, нещодавно було укладено Меморандум з 9 ТГ Рівненського району, де проєкт не був впроваджений: Рівненська ТГ, Головинська ТГ, Деражненська ТГ, Соснівська ТГ, Малинська ТГ, Гощанська ТГ, Бугринська ТГ, Бабинська ТГ, Великомежиріцька ТГ. Цей крок забезпечить присутність ПОГ у всіх територіальних громадах нашої області.