17-11-2023

На Рівненщині підсумували  роботу аграрного сектору в умовах війни

Щорічно у третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства в Україні. 

З цієї нагоди у Рівному зібралися  представники аграрного сектору: керівники сільгосппідприємств, фермери, виробники та переробники. З професійним святом аграріїв привітали очільники області, зокрема, заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір та заступник голови облдержадміністрації Ігор Тимошенко. Вони передусім подякували аграріям Рівненщини за те, що стійко тримають економічний фронт, а також, попри війну, активно розвиваються. 

 

- Продовольча безпека держави – це завдяки вам, шановні аграрії. Адже для Рівненщини сільське господарство завжди було однією з пріоритетних галузей, яка розвиває нашу економіку. А в час війни внесок сектору АПК в боротьбу і нашу майбутню перемогу став іще відчутнішим. Цінно й те, що крім основного виду діяльності, ви з перших днів активно допомагаєте фронту, - наголосив Віталій Ундір.

За інформацію департаменту агропромислового розвитку РОДА, минулого року аграрії Рівненщини виробили валової продукції на суму майже 17 млрд грн. Через зміну клімату вони нарощують площі для вирощування технічних культур: сої, соняшника, ріпака, а також цукрового буряка. Також в області реалізуються нові проєкти у сфері тваринництва та садівництва. Зокрема, щодо переробки технічних конопель, насіння сої, будується завод з рафінації олії.

Завдяки підтримці міжнародних партнерів одне з підприємств реалізовує одразу два грантові проєкти: з вирощування фундука та вишні.

З нагоди професійного свята керівники області вручили представникам агробізнесу Почесні грамоти та Подяки. 

Нагороду отримало приватне підприємство племінного птахівництва «Здолбунівське»

 

Почесна грамота для сільськогосподарського підприємства «Судж»

 

Нагорода для фермерського господарства «Млинівська чайка»

 

Почесною грамотою відзначили фермерське господарство «П’ятигірське»

 

Подяку обласної ради вручили директору ТзОВ «Щедра нива» Ігорю Кирику