22-11-2021

На Рівненщині оголошено щорічний конкурс проєктів розвитку територіальних громад на 2022 рік

На Рівненщині оголосили щорічний обласний конкурс проєктів розвитку територіальних громад на 2022 рік. Про це йшлося сьогодні на засіданні представництва конкурсної ради.

Щорічний обласний конкурс проєктів розвитку територіальних громад відбувається відповідно до рішення Рівненської обласної ради від 11 березня 2016 року №121 «Про щорічний обласний конкурс проєктів розвитку територіальних громад».

Участь у ньому можуть брати проєкти, розроблені сільськими, селищними, міськими та районними радами, а також проєкти, розроблені та подані спільно кількома територіальними громадами.

До слова, конкурсна рада наразі розширила перелік пріоритетних напрямків, за якими можна подавати проєкти.  Йдеться про підвищення безпеки життя, а також підтримку соціальної згуртованості громад. Останній напрямок, серед іншого, передбачає благоустрій джерел на території громад.

- Благоустрій джерел об'єднує  та дає змогу залучати жителів до активної праці на користь громади. Тим паче маємо в області хороші приклади реалізації проєктів обласного та районних конкурсів минулих років, які дали змогу не лише поліпшити інфраструктуру населених пунктів, а й згуртувати активних жителів, - зазначив Сергій Кондрачук.

Тож проєкти, які братимуть участь у конкурсі 2022 року, повинні відповідати одному (або кільком) пріоритетним напрямам:

  • Проєкти співробітництва громад (за наявності договору співробітництва. (Максимальний розмір гранту з фонду конкурсу – 300 000 грн, з яких 30% від загальної вартості проєкту має становити мінімальний  власний внесок).
  • Організація ефективної системи надання соціальних послуг населенню. (Максимальний розмір гранту з фонду конкурсу – 150 000 грн, з яких 50% від загальної вартості проєкту має становити мінімальний  власний внесок).
  • Розвиток туристичної діяльності. (Максимальний розмір гранту з фонду конкурсу – 150 000 грн, з яких 50% від загальної вартості проєкту має становити мінімальний  власний внесок).
  • Підвищення безпеки життя, зменшення ризику виникнення природних та техногенних катастроф на території адміністративно-територіальної одиниці (або кількох одиниць). (Максимальний розмір гранту з фонду конкурсу – 150 000 грн, з яких 50% від загальної вартості проєкту має становити мінімальний  власний внесок).
  • Підтримка соціальної згуртованості громад. (Максимальний розмір гранту з фонду конкурсу – 30 000 грн, з яких 50% від загальної вартості проєкту має становити мінімальний  власний внесок).

Термін подання проєктів — з 25 листопада 2021 року по 25 січня 2022 року (включно)

Усі деталі  щодо проведення конкурсу можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, цьогоріч переможцями конкурсу визнано 14 проєктів, які нині реалізують у громадах. На їх співфінансування з обласного бюджету спрямовано 2 млн грн. У наступному році  відбудеться моніторинг реалізації цих проєктів.