01-01-1970

Понад 3 тисячі дітей навчається у спецшколах, санаторних школах та спеціалізованих закладах освіти Рівненщини

Про роботу, умови навчання та перебування учнів в закладах середньої освіти обласного підпорядкування говорили на нараді, участь в якій взяв перший заступник голови обласної ради Микола Кучерука. 

Сьогодні на Рівненщині таких закладів є 18, з них: 12 спеціальних, 4 заклади спеціалізованої освіти та 2 санаторні школи. Загалом у них навчається 3201 дитина.

Під час наради з їх директорами проаналізували інформацію щодо навчання, проживання та утримання учнів.  

Відповідні уповноважені органи здійснюють моніторингові візити та перевіряють умови проживання дітей в пансіонах, організацію та якість харчування, дотримання санітарних норм, організацію навчально-виховного процесу, забезпеченість медичними препарати та наявність укриттів тощо. 

 

Особливу увагу приділили роботі з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. 

У той же час, фахівці наголошують, що найкращим середовищем для виховання дітей є сім'я. Тому керівники спецшкіл, де навчаються і проживають діти з різними нозологіями, повинні бути на постійному зв'язку з батьками. 

На контролі обласної ради, департаменту освіти і науки ОДА та Служби у справах дітей залишаються питання забезпечення дітей якісним та збалансованим харчуванням. Зокрема, учні, які проживають в пансіоні, повинні харчуватися 5 разів на день. 

Міжнародне співробітництво, пошук донорів та перспективи, які відкриває така співпраця для комунальних закладів освіти та кож були предметом розмови учасників наради.