07-12-2022

На Рівненщині обдаровані та соціально активні особи отримають стипендії голови обласної ради та облдержадмінстрації

15 обдарованих та активних людей Рівненщини отримають стипендії голови Рівненської обласної ради та облдержадмінстрції. Відповідне рішення сьогодні прийняла спеціальна комісія до складу якої входить заступник голови обласної ради Віталій Ундір, депутати обласної ради та представники громадських організацій.

Кандидатури на розгляд комісії подавали громадські організації, які опікуються людьми з інвалідністю. Цього року подали 15 претендентів на стипендії. Члени комісії погодили всі кандидатури одноголосно.

Нагадаємо, що стипендії голови Рівненської обласної ради та голови облдержадміністрації обдарованим людям з інвалідністю вручають з 2018 року. Спершу це було 10 стипендій по 500 грн. кожна. А у 2020 році кількість стипендіатів зросла до 15, а сама стипендія становить одну тисячу гривень.

Віталій Ундір побажав всім отримувачам стипендії міцного здоров’я і залишатися такими ж активними, цілеспрямованими та сильними.

Перелік цьогорічних стипендіатів:

Михайло  Бережний - у 2021 році став срібним призером чемпіонату України з шашок-100 серед юнаків з порушенням зору, чеміпоном Рівненської області з шашок-64 серед юніорів з порушенням зору, срібним призером кубку Рівненської області з шашок-64 серед спортсменів з порушенням зору. Під час пандемії почав займатися волонтерською діяльністю;

Оксана  Братащук  - з 2010 року приймає активну участь у житті товариства «Доброчин».  Протягом багатьох років згуртувала дітей та молодь для культурно-масових заходів та спортивних змагань міста та району.

Павло Головатчик - з 2009 року займається пауерліфтингом серед спортсменів з порушеннями зору. У 2021 році став срібним призером чемпіонату України з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів з порушенням зору, дворазовим срібним призером Кубку України з пауерліфтингу та жиму лежачи та багаторазовим призером чемпіону та кубку Рівненської області з пауерліфтингу.

Вікторія Деркач –  приймає участь у спортивних змаганнях отримуючи призові місця та організовує і проводить культурно-масові заходи. Активно займається волонтерством.

Сергій Зінич – з 2011 член координаційної ради соціального партнерства з громадськими організаціями інвалідів і ветеранів Рівного. 3 2016 член комісії для визначення стипендіатів міського голови м. Рівного з числа соціально-активних осіб з обмеженими фізичними можливостями. 3 2020 заступник голови координаційної ради ветеранів, учасників бойових дій при РОДА. 3 2021 голова координаційної ради з питань учасників бойових дій та сімей загиблих при міському голові. З лютого 2022 Рівненська обласна організація Української спілки ветеранів Афганістану, головою, якої є Зінич постійно допомагає матеріально-технічними засобами бійцями на фронті та громадянам Чернігівської та Харківської областей на визволених територіях.

Петро  Мартинчук – з 2017 року веде активний спосіб в спортивному, культурно-масових заходах, що проводить місто Здолбунів. Неодноразово займав призові місця на міських, районних та обласних чемпіонатах України з рибної ловлі, більярду. Щорічно приймає участь у Всеукраїнських спартакіадах.

Костянтин  Мельник – з 2009 року відвідує підлітковий клуб «Надія». Різностороння людина, цікавиться спортом, активно грає у настільний теніс. Приймає участь у спортивних змаганнях з настільного тенісу. Відзначений грамотою відділу з питань молоді та спорту Острозької міської ради за 1 місце у відкритому турнірі з настільного тенісу.

Альона  Нікодімова – з 2021 року займається у відділення пауерліфйтингу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. У 2022 році стала чемпіонкою Рівненської області з пауерліфтингу серед спортменів з ураження опорно-рухового апарату.

Лідія  Новоселецька – чемпіонка та призерка районних та обласних змагань з шашок.

Ольга  Лось – у період воєнного стану організувала Центр збору гуманітарної допомоги на Дубровиччині, який відправив на схід більше 30 тонн гуманітарної допомоги та перерахував близько 100 тис гривень на підтримку ЗСУ. Також зібрала кошти та закупила 10 дронів для 104 Бригади ТРО.

Самостійно організовує виставки приурочені збору коштів ЗСУ у 2022 році.

Валентина  Радіонова - бере активну участь у художній самодіяльності. Учасниця ансамблю «Оберіг», драсатичного гуртка, де виконує головні ролі. Брала активну участь як, кулінарне шоу «Кабачкове диво», «Осінній бал», свято вишиванки, «Зимова казка» та інші. Виступала на обласному радіо та телебаченні.

Валентина  Рубель - неодноразово приймала участь у міських, районних, обласних змаганнях, щорічних фестивалях Рокитнівського району. У 2021 приймала участь серед здорових з шахів у кубку Острозького району Приймає участь у громадському житті міста та мистецьких заходах для осіб з інвалідністю.

Андрій  Сікальський - у 2019, 2020, 2021 році був срібним призером чемпіонату та кубку України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженням ОРА. У 2021 році став срібним призером змагань з волейболу сидячи XXV спортивних ігор Рівненщини серед осіб з інвалідністю, присвячених Дню фізичної культури і спорту. У 2022 став срібним призером відкритого чемпіонату Рівненської області з волейболу сидячи серед спортсменів з ураженням ОРА

Олександр  Хвостіков - ветеран праці. Неодноразово обирався членом правління Рівненської виробничої первинної організації УТОС. Є активним учасником народного самодіяльного хору та драматичного колективу підприємства, ансамблю «Ясени», вокального дуету та тріо, також акомпонує на всіх культурно-масових заходах, які проводяться для осіб з інвалідністю по зору. Є переможцем та лауратом конкурсів та фестивалів серед людей з обмеженими можливостями, які проводяться на Всеукраїнському, обласному та міському рівнях. Постійний учасник в інтерактивній програмі українського радіо «Чорним по білому» У продовж багатьох років займає активну громадянську позицію, проводить доброчинну діяльність, приймає активну участь у волонтерському русі.

Інна Ярмоліч – упродовж багатьох років займає активну громадянську позицію, проводить доброчинну діяльність, приймає активну участь у волонтерському русі. Волонтерство Інни Ярмоліч неодноразово відзначено нагородами різних рівнів та наручним годинником ВРУ. Мати загиблого Героя України. Проводить добровольчу роботу з підтримки осіб з інвалідністю та метрів загиблих Героїв України.