01-04-2021

На Рівненщині мають розробити соціальну програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

Сьогодні відбулося засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та торгівлі людьми. Участь в ньому взяли голова постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей Вікторія Опанасюк та заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

Члени ради обговорили усі можливості організації та виконання затвердженої Державної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року, а також створення такої обласної соціальної програми.

Окрім того, члени коордради створили робочу групу з розроблення модульних програм для кривдників та постраждалих осіб. До її складу увійшли представники: департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту облдержадміністрації, управління освіти і науки ОДА, управління охорони здоров’я ОДА, обласного центру соціальних служб, ГО «Асоціація громадських радників України».

Відповідні навчання мають також провести для членів місцевих координаційних рад у територіальних громадах щодо забезпечення діяльності цих рад в умовах децентралізації.

(Фото Рівненської ОДА)