17-11-2021

На Рівненщині мають намір відкрити центр національно-патріотичного виховання

На Рівненщині планують відкрити базу нещодавно перейменованого комунального закладу «Рівненський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді» (колишній  КЗ  «Рівненська обласна станція юних туристів»).

Про такий намір йшлося сьогодні під час візиту голови обласної ради Сергія Кондрачука до Деражненської територіальної громади. Разом з депутатами облради Сергієм Кокорським, Олександром Набочуком, Аллою Черній та Русланом Потапчуком він побував сьогодні у с. Суськ на об’єкті, у якому планують відкрити такий центр. Це приміщення сільського клубу, який наразі не діє.   

Як зазначив Сергій Кондрачук, цей об’єкт, який наразі є власністю  Деражненської ТГ,  вже незабаром може стати обласною комунальною власністю, адже попередня згода усіх причетних до цього процесу наразі вже є.

- Маю надію, що після того, як будівлю буде передано до комунальної власності громади області, за сприяння усього депутатського корпусу зуміємо відкрити новий сучасний центр, у якому поняття національно-патріотичного виховання набуде практичного втілення. Сьогодні зробили символічне спільне фото біля поки що сільського клубу. Сподіваюся, що пройде зовсім небагато часу, і усі причетні матимуть таку ж світлину вже біля оновленого приміщення центру національно-патріотичного виховання, - зазначив Сергій Кондрачук.

Натомість депутати наголосили на тому, що база закладу має бути максимально зручною та функціональною, а в ході її створення варто врахувати досвід інших областей, де вже діють схожі центри.