24-10-2022

На Рівненщині хочуть об’єднати соціальні заклади

6 комунальних соціальних закладів мають намір об’єднати. Відповідний проєкт «Про реорганізацію деяких комунальних закладів спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Рівненської області у сфері соціального захисту населення»  депутати розглянули сьогодні на засіданні постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей (голова комісії Вікторія Опанасюк).

Зокрема, для покращення надання соціальних послуг та зменшення фінансового навантаження на обласний бюджет є доцільність реорганізувати 6 соціальних закладів в 3. Це дасть можливість зекономити понад 10 млн грн в рік.

Так, мають намір реорганізувати шляхом злиття комунальні заклади:

-  «Урвенський психоневрологічний інтернат» та «Здолбунівський геріатричний пансіонат» утворивши заклад «Здолбунівський психоневрологічний інтернат»;

- «Дубенський будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю» та Мирогощанський психоневрологічний інтернат» утворивши заклад «Дубенський геріатричний пансіонат»;

- «Рівненський психоневрологічний інтернат» та «Тучинський геріатричний інтернат» утворивши «Рівненський будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю».

 Водночас відділення Урвенського психологічного інтернату, який знаходить в с. Орлівка, планують приєднати до Рівненського будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.

Розглянувши це питання депутати рекомендували винести його на розгляд чергової сесії.