02-05-2024

На Рівненщині фахівці перевірять стан водойм перед початком купального сезону

Обстеження проводитимуть рятувальники-водолази обласної комунальної аварійно-рятувальної станції на водних об'єктах (РОКАРСВО). Перелік таких водойм їм надала місцева влада.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Фахівці перевіряють глибину, твердість ґрунту та рельєф, на річках – ще й течію. Інспектуватимуть і пляжі.

У списку 13 пляжів, де в перспективі можуть офіційно дозволити купатись.

У Вараському районі це реабілітаційно-оздоровчий комплекс "Біле озеро", в Дубенському - санаторій "Хрінники", ЛРЗ "Мотор", СОК "Чайка", ПП Крот А.І. Ці чотири місця відпочинку знаходяться на території Демидівської ТГ. У Млинівській ТГ – це громадський пляж.

Рівненський район подав на перевірку пляжі Гощанського ставу, ставу с.Обарів (ТзОВ "Обарівінвест"), три локації на Старомильському ставку (Здолбунівська ТГ), Басівкутське озеро у Рівному.

У Сарненському районі працівники РОКАРСВА перевірять пляж на річці Горинь у Дубровиці.

Якщо говорити про попередні роки, то під час обстежень водойм рятувальники-водолази на дні найчастіше знаходять пляшки, консерви, дошки з цвяхами тощо. Все це забирають, щоб люди не поранились.

Як пояснив начальник РОКАРСВО Анатолій Якимчук, після обстежень можуть дати висновок, чи безпечно купатись в цьому місці.

Обстежуватимуть озера, річки і ставки до 15 травня. А от купальний сезон розпочнеться лише тоді, коли температура води буде не нижчою 18-ти градусів.