27-09-2024

На Рівненщині День позашкілля відзначили цікавими заходами для дітей та молоді

З нагоди Дня позашкілля на території комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти» Рівненської обласної ради пройшли масштабні заходи, у яких взяли участь вихованці різних закладів позашкілля області, їхні батьки, учнівська молодь та представники влади. Серед учасників були учні Рівненської Малої академії наук учнівської молоді та Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву.

Керівники області привітали працівників позашкілля та вручили їм відзнаки обласної ради і ОДА.  

Присутні взяли участь у різноманітних майстер-класах, що відбувалися на семи тематичних локаціях.

В зоні еколого-натуралістичного напряму провели навчання з виготовлення ляльки-мотанки,  флористичного намиста, малювання, вчили паперовій флористиці. Діти мали змогу поспілкуватись з тваринами та побували на равликовій фермі. А ще охочі могли спробували фіточай та дізнатись про цілющі властивості трав.

На території центру відбулись відкриті обласні змагання мопедистів та мотоциклістів.

В іншій локації – пройшла урочиста посвята в туристи, де діти проходили смугу перешкод та спортивне орієнтування. Також відбулося відкрите тренування з військово-спортивного двоєборства та майстер-клас із тактичної медицини й евакуації постраждалих.

Крім того, Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву провела показові тренування з баскетболу та волейболу.

Рівненська Мала академія наук учнівської молоді презентувала роботу 69 секцій у 12 наукових відділеннях, серед яких – гуманітарні, природничо-математичні та інженерно-технологічні напрямки.

Заходи стали чудовою можливістю для дітей і молоді показати свої таланти та навички, а для батьків – дізнатися більше про можливості позашкільної освіти в регіоні.

Довідково. В області діє 34 позашкільних навчальних заклади, з них 3 – обласного підпорядкування. Загалом функціонують 1802 гуртки за напрямами: фізкультурно-спортивний, науково-технічний, туристсько-краєзнавчий, дослідницько-експериментальний, натуралістичний, художньо-естетичний.