08-12-2023

На Рівненщині буде сформовано Каталог проєктів регіонального розвитку

Відбулося засідання керівного комітету та обласної робочої групи щодо актуалізації Стратегії розвитку Рівненської області на період до 2027 року.

Його учасниками стали керівники обласної ради та облдержадміністрації, очільники тергромад, представники громадського сектору, науковці, представники бізнесу, директори комунальних закладів та підприємств, депутати обласної ради, керівники структурних підрозділів ОДА.

За словами голови Рівненської обласної ради Андрія Карауша, Стратегія розвитку – це документ, який відповідає вимогам часу.

 

- Наш рух до Європейського Союзу потребує саме стратегічних рішень. І надважливу роль в цьому питанні відіграють громади. Тому що ЄС побудований на принципі співробітництва громад, а регіональна політика лежить в основі політики ЄС. Тому ми маємо синхронізувати Стратегію розвитку області зі стратегіями розвитку кожної громади, щоб бачити спільні перспективи і знати, як її захистити, - зауважив Андрій Карауш.

Зауважимо, що Рівненщина – один із тих регіонів, де Стратегія розвитку розробляється спільно з експертами Волинського ресурсного центру в рамках проєкту «Актуалізація стратегій розвитку шести регіонів України». Його підтримку здійснює Агентство США з міжнародного розвитку USAID «ГОВЕРЛА».

Над планом заходів, які можуть бути реалізовані у 2024-2027 років працюють в Рівненській обласній раді та облдержадміністрації.

Наразі акумулюють ідеї проєктів, які дозволять сформувати План реалізації Стратегії. Кращі проєктні ідеї увійдуть до Плану заходів з реалізації Стратегії і можуть бути профінансовані в 2024-2027 роках.

Подавати їх можуть як фізичні, так і юридичні особи. Тобто всі, хто зацікавлений в розвитку свого регіону. Це можуть бути органи місцевого самоврядування, місцеві органи державної влади, громадські організації, установи та організації всіх форм власності.

Єдина вимога – ідеї проєктів мають відповідати низці критеріїв та допомагати реалізувати завдання Стратегії. З критеріями та завданнями можна ознайомитися за посиланням:

https://ror.gov.ua/anonsy/ogoloshennya-pro-zbir-idei-proektiv-1702031178.

Робоча група з розробки Стратегії відбере та проаналізує ідеї проєктів, щоб визначити пріоритетні. У підсумку сформують Каталог проєктів регіонального розвитку до 2027 року і визначать джерела їх фінансування.

Важливо дотримуватися термінів і надіслати проєктну ідею не пізніше 29 грудня 2023 р.16.00 у формі за посиланням: https://form.jotform.com/232953311774054.