19-04-2024

На Рівненщині актуалізовують Стратегію регіонального розвитку

І визначальним в цьому питанні є роль та місце територіальних громад. Про це говорили учасники зустрічі, яку організували експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» спільно з Рівненською обласною військовою адміністрацією. Рівненську обласну раду на заході представляв заступник голови Віталій Ундір.

- Без участі громад важко уявити, як має реалізовуватися ця Статегія. Адже кожен має в ній своє місце і завдання, свою зону відповідальності. Війна – це великий виклик для нас усіх, але й велике «вікно можливостей». Кожен може зробити щось, щоб покращити життя своєї громади і області вцілому. Сьогодні ми можемо віднайти додаткові ресурси, які в мирний час були недоступні. А кожна гривня інвестицій – це той мультиплікатор, який завтра дасть додаткові надходження в бюджет. А, отже, можливості не лише розвиватися, а й допомагати нашим Збройним Силам, - переконаний Віталій Ундір.

Він також зауважив, що Рівненська обласна рада завжди відкрита до співпраці з громадами в рамках реалізації затвердженої Стратегії регіонального розвитку до 2027 року. У той же час, влада області готова врахувати напрацювання громад і внести необхідні зміни.

Саме над актуалізацією існуючої Стратегії сьогодні працюватимуть учасники зустрічі, яка об’єднала керівників тергромад Рівненщини. А допомагатимуть їм в роботі експерти Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування«ГОВЕРЛА», який  реалізовується компанією DAI Global LLC (DAI).

Нагадаємо, що партнери вже мають досвід співпраці з 10 ТГ Рівненщини і продовжують надавати технічну, матеріальну, консультативну підтримку громадам.

В рамках заходу також нагородили дві громади Рівненщини за успішну реалізацію проєктів у 2024 році: 

- за кращу практика формування систем цивільного захисту населення та реагування на надзвичайні ситуації відзначили Білокриницьку громаду, 

- за кращу практику розширення можливостей молоді відзначили Корецьку громаду.