03-03-2019

На прикладі Рівненського району Гройсман і Гриневич побачили, як працює Нова українська школа

Шпанівський ліцей, який працює на території Шпанівської ОТГ Рівненського району, став третім навчальним закладом, який відвідали Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич в рамках робочої поїздки 1 березня. Нагадаємо, перед тим урядовці побували в НУ «Острозька академія», де взяли участь у Форумі «Національна безпека: синергія освіти та економіки». А також побували на відкритті дитячого садка в Оржеві.

DSC_0397.jpg

Шпанівський ліцей, який сьогодні є опорним закладом Шпанівської ОТГ, побудували два роки тому. Це цілісний комплекс, в якому надають послуги як дошкільної, так і повної середньої освіти. Тож урядовцям та місцевим керівникам було цікаво дізнатися, як впроваджуються підходи Нової української школи саме на базі такого закладу. Хід освітньої реформи вони обговорили з учителями та адміністрацією школи.

DSC_0448.jpg

Учням ліцею гості з Києва вручили інтерактивну підлогу. Вона дає школярам нові можливості для розвитку та дозвілля. Працюватиме інтерактивна підлога в ігровому осередку закладу.

DSC_0457.jpg

Крім того, Володимир Гройсман та Лілія Гриневич обговорили з керівниками району стан справ щодо будівництва навчальних закладів. Варто зауважити, що на сьогодні до півсотні місцевих малюків перебувають на черзі до дитсадка. Тим часом у Шпанівському ліцеї для дошкільнят облаштовані 4 класні кімнати, який не вистачає, щоби вирішити проблему. На думку Володимира Гройсмана, для дошкільнят потрібно будувати окремий заклад, а ці класи віддати школярам. «Ми в цьому році вам передаємо понад 200 мільйонів видатків з ДФРР, а ви долучайтеся до співфінансування і вже через два-три роки будете мати новий дитсадок», - зауважив керівник уряду.