21-07-2020

На посади директорів двох закладів медицини претендують попередні їх керівники

20 липня завершився прийом документів для претендентів на посади директорів КП "Острозька обласна психіатрична лікарня" та КП "Корецька обласна лікарня відновного лікування". Обидва заклади підпорядковуються Рівненській обласній раді, а їхні керівники обираються колегіально. Прийом документів тривав з 6 липня. За цей час до виконавчого апарату ради надійшли документи від двох громадян.

Так, на посаді директора Острозької обласної психіатричної лікарні виявив бажання надалі працювати багаторічний її очільник Павло Маєвський, який керує закладом з 1998 року. Він єдиний, хто подав документи.

(Павло Маєвський)

Так само єдиним, хто подав документи на посаду директора Корецької обласної лікарні відновного лікування, став нинішній її керівник Анатолій Миронець. Він очолює медзаклад з 2001 року.

(Анатолій Миронець)

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 №1094 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я» подані документи, а також відповідність вимогам претендентів вивчатимуть члени конкурсної комісії. Засідання заплановане на 24 липня. У разі визначення переможця конкурсу, його кандидатуру винесуть на розгляд сесії обласної ради.

Нагадаємо, що вимоги до кандидатів на посади керівників обласних комунальних закладів медицини визначає не обласна рада – вони виписані у згаданій урядовій постанові.