19-06-2023

На «Карнавалі тварин» рівненську малечу знайомили з класичною музикою

Напередодні творча команда Рівненської обласної філармонії презентувала унікальний проєкт під назвою «Карнавал тварин». Це інтерактивне дійство для діток віком від 5 років, в якому поєдналися музика, інтерактивні ігри, ритмічні вправи, малювання, а також активне музикування за системою Карла Орфа.

Діти пізнавали класичну музику не як глядачі, а як активні учасники дійства: відгадували та озвучували персонажів, розмальовували музику звуками і фарбами. А ще – спробували bodypercussion - мистецтво гри на власному тілі.

За основу дійства авторки проєкту Таніна Позняк та Юлія Старушко взяли один з найпопулярніших творів французького композитора Каміля Сен-Сенса «Карнавал тварин».

Як розповіли у філармонії, цей твір ще має назву «Велика зоологічна фантазія», яку композитор написав як жарт, як сюрприз для друзів. Кожна з 14 частин фантазії зображає певну тварину: лева, слона, черепаху, лебедя, мешканців акваріуму, динозавра та інших. Усі вони «оживають» завдяки артистам філармонії Ірині Козачук та квартету «Dissonance».

«Це краще знайомство дітей з класичною музикою. Разом з дітлахами наші колеги відтворювали музичні уривки, фантазували та імпровізували, виконували завдання, відгадували загадки та максимально взаємодіяли. А ще - концерт розрахований для сімейних походів, тож сміливо запрошуйте батьків, бабусь і дідусів», - наголосили у філармонії.

Це вже не перший проєкт, який заклад реалізовує для маленьких глядачів. Торік артисти філармонії почали проводити дитячі квест-екскурсії, під час яких знайомлять малечу з життям і творчістю відомих композиторів. Також на сцені органного залу звучать дитячі опери та з успіхом проходять вистави. Тож «Карнавал тварин» також увійде до базового репертуару обласної філармонії.