24-01-2019

На Березнівщині підсумовують хід реформи та будують плани на майбутнє місцевих громад

На базі Балашівської сільської ради відбулося чергове засідання Ради регіонального розвитку. З представниками місцевих громад спілкувалися голова обласної ради Олександр Данильчук та депутат Валентин Крока. Обговорити перспективи реформи місцевого самоврядування та переваги децентралізації з’їхалися керівники Балашівської, Яцьковицької, Вітковицької, Тишицької сільських рад.

DSCN5089.JPG

Найбільше «плюсів» нарахували у сільській медицині Березнівщини. Район є серед лідерів в області з будівництва сільських амбулаторій. Тут розпочали будувати 4 амбулаторії у селах Зірне, Бистричі, Білка та Богуші. У рамках реалізації проекту Світового банку планується проведення реконструкції та капітального ремонту 7 лікарських амбулаторій (Моквин – з добудовою, Балашівка, Друхів, Вітковичі, Малинськ, Тишиця, Прислуч) та 3 ФАПів (реконструкція під амбулаторії у селах Поліське, Поляни, Кам’янка).

DSCN4971.JPG

Крім того, у 2017 році розпочали ремонт акушерсько-гінекологічного відділення Березнівської ЦРЛ. Провели поточні ремонти ФАПів у селах Совпа, Новий Моквин, Яринівка, Кам’янка. Встановили нову систему опалення ФАПу села Маринин. Не зупинятися і у 2018-му. Встановили систему водопостачання у ФАПі с. Богуші, провели частковий ремонт даху ФАПу с. Антонівка. На даний час здійснюється ремонт пересувного флюорографа орієнтовною вартістю 370,0 тис. грн.

DSCN4987.JPG

Окрім галузі охорони здоров’я, учасники Ради регіонального розвитку обговорили хід освітянської реформи, торкнулися питань духовного та патріотичного виховання молоді.