27-03-2019

Міжнародний день театру у Рівному відзначили прем’єрою

Щороку 27 березня відзначається всесвітній день театру. В цей день у Рівненському академічному музично-драматичному театрі з аншлагом відбулася прем’єра постановки «Мартин Борулю» за твором Івана Карпенка-Карого.

Режисер Олександр Олексюк показав глядачам історію про багатія Мартина Борулею, який будь-якою ціною хотів отримати статус дворянина. Актори яскраво передали трагічні і комічні моменти життя української родини в умовах змін світоглядних орієнтирів.

По закінченню вистави директор-художній керівник театру Володимир Петрів привітав весь творчий склад з професійним святом. Також він подякував голові обласної раді Олександру Данильчуку, депутатському корпусу та голові Рівненської ОДА Олексію Муляренку за підтримку колективу та театру.

«Це не хвальба заради слів, а реальні факти. За останні три роки ми отримали 8, 5 млн. грн., такого не було ні за один рік до цього, - наголосив Володимир Петрів. - Ми маємо новий автобус, на якому можемо гастролювати не лише по Україні, але й за кордон. Крім того, розпочали ремонт будівлі і обов’язково його завершимо. Нам є чим пишатися. Хай не все вдається, але ми точно будемо намагатися робити цей театр кращим і рано чи пізно він стане національним».