25-06-2023

"Музи носять за спинами крила і... автомати" – у Рівному відбулася поетична імпреза маріупольського театру авторської п'єси

"Музи носять за спинами крила і... автомати"  - це уривок з вірша, який увійшов до поетичної імпрези «Маріуполь.НаЖиво». Її на сцені Рівненського академічного обласного театру ляльок сьогодні  представили рівнянам актори маріупольського театру авторської п'єси “Concеption”. Автором і режисером проєкту є керівник театру Олексій Гнатюк.

Сьогодні митці живуть і продовжують творити у Києві.

Поетичну імпрезу створили за віршами сучасних українських письменників: захисниці Маріуполя Валерії (Нави) Суботіної, маріупольських поетес Оксани Стоміної і Ольги Демідко, поета-військового Петра Маги, поета Дмитра Гриценка та інших авторів.   

Маріуполь - "місто, яке звільнили від життя". Розбитий ракетою драмтеатр. Напис "Діти". Тисячі зруйнованих домівок і людських доль, втрачені надії і знищені мрії. 

Біль і трагедія Бучі. Терор проти цивільних в Краматорську у квітні 2022-го, коли на пероні від ракетного удару в одну мить загинули 60 ні в чому не винних українців, які не встигли сісти на "потяг порятунку".

Нічні тривоги матерів наших захисників, трагічні історії кохання. Долі українських дітей, в яких вкрали дитинство, або, ще страшніше - життя. 

Це лише частина історій, якими маріупольці поділилися з рівнянами. А також – зі своїми земляками, яких об’єднав центр підтримки переселенців «ЯМаріуполь.Рівне».

Відвідав виставу і голова обласної ради Андрій Карауш.

- Усі ці епізоди війни - не персональні. Тепер - це наша спільна історія, спільний біль і спільна ненависть до ворога. І одна на всіх жага ПЕРЕМОГИ над окупантом! Упевнений, що прийде час, - і Маріуполь відродиться і буде ще кращим, ніж до війни!  - зауважив Андрій Карауш.