27-10-2023

Мова об’єднує: працівники виконавчого апарату обласної ради долучилися до написання радіодиктанту

Об 11.00 в Україні стартував Радіодиктант національної єдності. Це всеукраїнська акція, яка з 2000-го відбувається щороку за ініціативи Українського радіо і присвячується Дню української писемності та мови. Цьогоріч ми вперше відзначаємо цей день в новій даті - 27 жовтня.

Щороку колектив виконавчого апарату Рівненської обласної ради приєднується до цієї важливої ініціативи.

Цьогоріч працівники різних відділів та керівники ради також перевіряли знання української. Зокрема, заступник голови РОР Олексій Бучинський та керуючий справами виконавчого апарату- керівник секретаріату Богдан Сологуб.

Авторкою  радіодиктанту-2023 є українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Текс має назву «Дороги України». Його прочитав український актор, виконавець ролі  Івана Довбуша у фільмі «Довбуш» Олексій Гнатковський.

Нагадаємо, що в минулі роки «голосами» диктанту національної єдності були акторка Римма Зюбіна, письменник Юрій Андрухович та легендарна Ада Роговцева.

У 2022-му диктант писали півмільйона людей у 20 країнах світу на шести континентах.

Для тих, хто хоче самостійно перевірити свій диктант, 30 жовтня об 11:00 його текст оприлюднять на Суспільному.

Хто ж прагне знати думку фахівців, має надіслати його листом на адресу: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 26. І важливо, щоб на штемпелі була одна із дат:- 27, 28 або 29 жовтня. Також до 11.00 30 жовтня можна надсилати відсканований або сфотографований текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) на адресу: rd@suspilne.media.