09-12-2019

Молодь і профспілковий рух - на Рівненщині відбувається Форум молоді Федерації профспілок

Сьогодні в Національному університеті «Острозька академія» зібралися молоді профспілкові активісти на Форум молоді Федерації профспілок Рівненської області, аби висловити власне бачення ролі молоді в розвитку держави. Привітав учасників Форуму голова обласної ради Олександр Данильчук.

«Профспілки в усьому світі контролюють діяльність державної машини та відстоюють інтереси людей. А коли цю силу представляє молодь – це ще й свіжий актуальний погляд на роль профспілок у сучасному суспільстві. Тому хочу побажати вам, молодим та активним, перетворити профспілковий рух на ефективну силу, яка впливатиме на позитивні зміни в нашій державі, діятиме на користь її громадянам», - звернувся голова обласної ради до учасників Форуму.

Після виступів керівників Федерації профспілок області, учасники Форуму взяли участь у дискусії навколо актуальних проблем студентів та молодих працівників та провели мозковий штурм, як ці проблемаи вирішувати.

У рамках Форуму також відбувся міні-тренінг, під час якого порушили питання зв’язку поколінь X,Y,Z в контексті того, як змінюються цінності молоді та цінності профспілок.

Головний меседж, який звучав на Форумі,  - те, що профспілки не мають достатнього впливу на життя українського суспільства. А  їхня роль нівелюється, зокрема, й через певні стереотипи у сприйнятті профспілкових організацій.

Відтак, своєрідним підсумком зібрання стане підписання Резолюції, в якій учасники Форуму викладуть своє бачення майбутнього профспілкового руху в Україні.