17-03-2021

Митцям Рівненщини вручили стипендії й гранти голів обласної ради та облдержадміністрації

Сьогодні голова обласної ради Сергій Кондрачук разом з очільником облдержадміністрації Віталієм Ковалем вручили стипендії голови Рівненської обласної ради та голови Рівненської облдержадміністрації  провідним діячам, ветеранам і пенсіонерам галузі культури та мистецтва Рівненщини, а також гранти голів облради й ОДА, які фінансуються у межах реалізації Програми розвитку культури Рівненської області.

Упродовж 2021 року десять митців з Рівненщини отримуватимуть стипендії голови Рівненської обласної ради та голови Рівненської облдержадміністрації: щомісяця їм виплачуватимуть по 500 грн. Детальніше про стипендіатів можна дізнатися за посиланням.

Натомість на кожен з обраних  чотирьох грантових проєктів буде спрямовано по 25 тис. грн. Подробиці про гранти голови Рівненської обласної ради та голови Рівненської облдержадміністрації в галузі літератури, театрального, музичного, образотворчого мистецтва, хореографії, народного мистецтва, кінематографії для створення і реалізації творчих проєктів можна дізнатися за посиланням.

Після урочистого вручення сертифікатів керівники області поспілкувалися з митцями про ті питання, які є наразі найактуальнішими для представників цієї сфери. Серед іншого, йшлося під час розмови і про перспективи закладів культури в умовах децентралізації.

- Якщо говоримо про культуру та мистецтво, то водночас йдеться і про самоідентифікацію нашої нації, її багату обрядово-звичаєву, народну культуру. Саме культурні надбання, на рівні з мовою та національною пам'яттю, дають нам змогу розуміти, хто ми такі, та зберігати для нащадків одвічні цінності. Коли ж ми будемо втрачати ті традиції, які українці мали з дідів-прадідів, то з часом втратимо й Україну. Саме тому культура та мистецтво аж ніяк не можуть фінансуватися за залишковим принципом, і ніякі негаразди у державі не повинні впливати на цю позицію!  – зазначив Сергій Кондрачук.