13-08-2024

Скоро до школи: у громадах Рівненщини готуються до нового навчального року

На Рівненщині триває активна підготовка закладів загальної середньої освіти до початку нового навчального року.

Щоб перевірити, яка ситуація у Спеціальній школі м.Дубно, там побували заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк та член постійної комісії обласної ради з економічних питань та комунальної власності Руслана Конощук.

Разом з іншими членами комісії оглянули приміщення закладу та умови проживання учнів.

Як розповідає директорка спецшколи Тетяна Куцеля, тут провели планові косметичні ремонти всіх навчальних класів та спалень пансіону.

За кошти громади зробили частковий ремонт даху корпусу початкових класів, облаштували бруківкою доріжку біля центрального корпусу та відремонтували огорожу.

Окрім того, за спонсорські кошти оновили обладнання в медичному кабінеті та харчоблоці.

До 1 вересня в спецшколі планують прийняти від 105 до 110 дітей. Наразі до першого класу записалися п’ятеро діток, але до початку навчання їх кількість може збільшитися.

Нагадаємо, що у КЗ «Спеціальна школа в м. Дубно» навчаються дітки, які мають вади інтелектуального розвитку. Наповнюваність класів може бути від шести до дванадцяти осіб, це залежить від ступеня порушення інтелектуального розвитку дитини. Для роботи з учнями у закладі використовують сучасні методики і технології освітнього процесу.