27-02-2023

Місто, яке обов'язково відродиться. У Рівному відкрили виставку малюнків дітей-маріупольців

Драмтеатр, який зруйнували росіяни. Вулиці, яких більше немає... Місто, яке втратило своє обличчя...Так про рідний Маріуполь говорять дорослі відвідувачі виставки, яка відкрилася в рівненській художній студії "Євро-Арт".

Це експозиція з 19 малюнків, авторами яких є діти-маріупольці, чиї родини знайшли прихисток у Рівному. На їхніх роботах Маріуполь світлий і квітучий - такий, яким діти його пам'ятають і яким мріють побачити знову.

Виставку "Маріуполь. Відродження" організували центр підтримки переселенців "ЯМаріуроль - Рівне" спільно з художньою студією "Євро-Арт". Це вже друга подія в рамках реалізації проєкту "Культурна деокупація", яку маріупольці влаштовують у співпраці з рівнянами. Нещодавно спільно з Рівненським обласним центром народної творчості та обласним краєзнавчим музеєм для пари маріупольців влаштували традиційне поліське весілля.

Усі автори малюнків отримали подарунки від організаторів. А викладачі студії "Євро-Арт" організували дітям майстер-клас з виготовлені міні-скульптур з повітряного пластиліну.

У планах зробити експозицію пересувною, щоб якомога більше рівнян і жителів області змогли побачити той Маріуполь, який після перемоги обов'язково відродиться.

Крім того, акція має ще й благодійну мету – зібрати кошти на потреби маріупольських родин, які опинилися в особливо скрутних умовах. Тож під час виставки відвідувачі могли задонатити на рахунок центру «ЯМаріуполь - Рівне», щоб в подальшому ці кошти потрапили конкретній дитині.

Благодійний збір триває і досі. Донатити можна за QR-кодом. При цьому, до основної суми донату організатори просять додати 26 копійок, щоб ці кошти були зараховані саме на потреби рівненського центру «ЯМаріуполь».