06-09-2024

Мистецтво і спорт: на Рівненщині розвивають різні методики реабілітації ветеранів

Дати захисникам вибір: заняття у спортзалі, малювання чи інша творчість, або ж одне та інше в одному місці. І все це як спосіб реабілітації після повернення з війни.

Про такий варіант підтримки ментального здоров’я наших бійців міркують сьогодні на Рівненщині. Реалізовувати ідею планують на базі клубних закладів, які працюють на рівні громад.

(Фото - ілюстративне)

Про це розповів на своєму Telegram голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Тож цільова аудиторія зачіпає передусім жителів сіл, де така робота, на жаль, майже не проводиться.

- Як це може працювати? У селі є клуб. В одному з приміщень можна облаштувати місця для арттерапії, музичної терапії тощо – щоб було, з чого вибрати і в чому себе спробувати. Також окрема кімната – під фізкультурно-оздоровчий кабінет, де ветеран зможе потренуватись, відновити фізичне здоров'я, - розповів голова РОР.

Втілити це все в життя вирішили дві людини – директорка Рівненського обласного центр народної творчості Ірина Рачковська та стронгмен-рятувальник Ігор Головко, який не перший рік займається спортивною реабілітацією бійців.

Вони поділилися цим задумом з директорами базових клубних закладів Рівненщини. Окремі громади охоче підхопили ідею. А в одній, яка стане пілотною, уже почали підготовку в кількох сільських клубах.