06-06-2024

Мистецтво, доступне кожному

У Рівному відбувся семінар, присвячений темі інклюзивної освіти в мистецьких школах.

Цьогоріч це вже п'ятий захід, який, спільно із партнерами, організували фахівці комунального закладу обласної ради «Рівненський обласний центр народної творчості».

Зустріч стала своєрідним підсумком роботи команди однодумців, які поставили собі за мету зробити мистецьку освіту безбар'єрною. Не лише щодо фізичної чи просторової доступності, а й у плані методик, які могли б застосовувати педагоги мистецьких шкіл, працюючи з дітьми з особливими освітніми потребами, а також з дорослими.

Тож під час семінарів-практикумів своїми знаннями та досвідом ділилися педагоги, психологи, керівники мистецьких гуртків з різних громад області.

- Сьогодні надто важливо, щоби кожна людина, незалежно від її можливостей, могла реалізувати свій потенціал у мистецтві. Сподіваюся, що такі заходи стануть регулярними в кожному куточку області і допоможуть педагогам вдосконалювати свої знання та навички, - зауважив заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський, який взяв участь у семінарі.

Програма заходу, який став підсумковим в цьому навчальному році, складалася з доповідей фахівців, а також презентацій успішних кейсів. Відбувся і майстер-клас, під час якого учасники мали змогу ознайомитися з сучасними методиками роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Однією з доповідачів стала депутатка Рівненської обласної ради Ольга Шустік, яка розповіла про реабілітацію дітей з інклюзією через мистецтво.