03-11-2021

Мисливські угіддя, кадрові питання та аналіз обласних програм: над чим працювали депутати екологічної комісії

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під головуванням Юрія Кузнюка. Депутати розглянули 23 сесійних та власних питання.

Спершу комісія визначилася щодо кадрових питань. Зокрема, обговорили кандидатури, які стали переможцями конкурсів на заняття посад керівників низки обласних комунальних закладів та підприємств. А саме: обласного академічного українського музично-драматичного театру, академічного обласного театру ляльок, обласної універсальної наукової бібліотеки, обласної бібліотеки для молоді, обласної бібліотеки для дітей та обласного центру народної творчості. Питання щодо цих кандидатур комісія рекомендувала винести на розгляд сесії. Так само рекомендували продовжити строк дії контракту з начальником Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни, депутатом обласної ради Андрієм Бурачиком.

Натомість щодо кандидатур переможців конкурсу на посаду начальника обласного бюро судово-медичної експертизи та керівника обласного клінічного лікувально-діагностичного центру, депутати не визначилися.

Також депутати прийняли низку рішень щодо припинення або ж, навпаки, надання права користування мисливськими угіддями.

Підтримали члени комісії і питання про затвердження Схеми оптимізації системи водопостачання та водовідведення м. Рівне, сіл та селищ Рівненського району.

Відповідно до затвердженого обласною радою бюджетного регламенту, комісія також проаналізувала стан виконання кількох обласних програм за підсумками 9 місяців, які перебувають на контролі депутатів цієї комісії. А саме:

- Обласної програми запобігання виникненню лісових і торф’яних пожеж та забезпечення їх ефективного гасіння на 2017-2021 роки,

- Програми організації рятування людей на водних об’єктах Рівненської області на 2018-2022 роки,

- Програми  створення регіонального матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на 2021-2023 роки,

- Програми реконструкції, удосконалення, розвитку та утримання територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення цивільного захисту Рівненської області на 2018-2024 роки,

- Обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2017-2021 роки.

Насамкінець депутати приділили чимало уваги зверненню Олександра Лади щодо вирішення екологічних проблем в місті Костопіль та прийняли щодо нього низку рекомендацій.