21-09-2023

Микола Кучерук: «Педагоги дошкільної освіти повинні отримувати гідну заробітну плату»

Сьогодні, на базі дитячого навчального закладу у місті Вараш, відбувся обласний форум дошкільної освіти «Дошкілля –колиска нації». Він зібрав керівників та вихователів закладів дошкільної освіти Вараша та сусідніх територіальних громад. Під час заходу обговорили особливості реалізації завдань дошкільної освіти у поточному навчальному році.

Зокрема, про створення умов для трансформації системи дошкільної освіти через сімейно-центрований підхід та оновлення взаємодії в дошкіллі на всіх рівнях.

Перший заступник голови обласної ради Микола Кучерук подякував педагогам закладам дошкільної освіти за колосальну роботу та відданість свої праці.

- Все починається з колиски та дошкілля. В нас надзвичайно талановита нація, і ви перші, хто розкриває цей потенціал. Разом з батьками ви даєте старт дитині у життя. Сьогодні, я вірю в те, що наші діти будуть найщирішими українцями тому, що біда нас заставила полюбити Україну ще сильніше. Але, я переконаний, перемога буде за нами і ми відвоюємо все, - наголосив Микола Кучерук.

Водночас, перший заступник голови обласної ради відзначив, що педагоги ДНЗ мають отримувати гідну заробітну плату.

- Дошкілля у фінансовому плані відстає в освітньому середовищі. Їхні зарплати є не високими. Це потрібно змінювати на державному рівні. Педагоги повинні думати про розвиток таланту дітей і самовдосконалення, - додав Микола Кучерук.

В ході заходу працівники ДНЗ працювали у спільній роботі по осередках – урок Монтессорі, педагогіка калабані, STREAM-освіта для самих маленьких, магія піску, фарби інклюзії та креативна кухня для маленьких гурманів.